cepor-logofpn-logo
o-nama

Vesti:

16.04.2013

Download: Izdrži i održi 2013

"Izdrži i održi" 2013. godine

izdzi-i-odrzi

Zašto se prijaviti za učešće?

Ovo je prilika da naučimo nešto više o održivom razvoju i o posledicama naših svakodnevnih aktivnosti na ljude oko nas, ali i na planetu. Najlakše se uči na sopstvenom primeru (setite se kada ste se uverili da je ringla ipak bila uključena…), tako da očekujemo od svih koji se prijave da aktivno učestvujete u akciji i da se pridržavaju održivih navika – od ove nedelje, pa nadamo se i u budućnosti. Ono što budete naučili ne zadržavajte samo za sebe! Podelite savete drugima – prijateljima, roditeljima, partnerima – utičite i na njih da smanje svoj ekološki otisak.

Ko se može prijaviti da učestvuje?

Bilo ko! Kao i Politikin Zabavnik, prihvatamo učešće svih generacija – od 7 do 107 godina. Od vas se neće tražiti predznanje iz oblasti održivog znanja ili ekologije. Jedino što treba da imate jeste dobra volja i zainteresovanost da poboljšate svoje svakodnevne navike kako bi bile u skladu sa prirodom i svetom oko vas. Ukoliko ste učestvovali u akciji koju smo organizovali 2011. godine i želite ponovo da učestvujete, nije nikakav problem! Ono što bismo tražili od vas je da nam se javite i podelite neka svoja iskustva i date nam savete kako da poboljšamo ovogodišnju akciju.

Šta ćete vi konkretno raditi?

  1. Pročitaćete i primeniti sugestije koje vam šaljemo.
  2. Izveštavećete nas o tome kako napredujete sa održivim akcijama (odvojite 30 min. svakog dana da popunite ekodnevnike nakon svakog dan akcije).
  3. Podsticaćete i druge da se ponašaju održivo.

Šta ako želim da učestvujem na aktivniji način?

Vrlo rado prihvatamo volontere da nam pomažu u pripremi akcije! Prvi korak jeste da podstaknete što više osoba iz vaše okoline da učestvuju u akciji! Podelite informacije o projektu vašim prijateljima, porodicom, komšijama, kolegama, itd. Možete da napišete neki članak za blog, da nam pošaljete slike ili video klipove vaših iskustava, ili da nam se javite na odrzivirazvoj.rs@gmail.com sa sugestijama kako da poboljšamo projekat ili sa vašim idejama kako da organizujete neki događaj sa vašim prijateljima ili u vašoj zajednici. Ukoliko vas zanima da sami pokrenete sličnu akciju, molimo vas da nam se javite preko emajla ukoliko možemo nekako da vam pomognemo, a naravno zato što bismo voleli da znamo da je ova akcija vas inspirisala na akciju.

Link za prijavu --->