cepor-logofpn-logo
o-nama

Publikacije:

03.04.2013.

Publikacije:

Rizici globalnih katastrofa

rizici

„Mislim da ovu knjigu treba čitati naopako, odnosno početi od onoga šta bi trebalo da uradimo kako se katastrofe ne bi desile. Zato smatram da je ova knjiga neka vrsta priručnika za preživljavanje“, rekao je prof. dr Darko Nadić na promociji knjige „Rizici globalnih katastrofa“, autora Nika Bostroma i Milana M. Ćirkovića, održanoj na Fakultetu političkih nauka.

Saznaj više --->

 

22.03.2013.

Ekologija i rat

„Ova knjiga je drugo izdanje izveštaja nezavisnih eksperata o NATO bombardovanju SRJ koji ukazuje na ekološku dimenziju vojnih i ratnih aktivnosti“, reči su kojima je priređivač prof. dr Vukašin Pavlović otvorio promociju knjige „Ekologija i rat“ na Fakultetu političkih nauka.

Saznaj više ---->

 

02.10.2011

Univerzitet i održivi razvoj

featured„Postoje tri stuba održivosti, a to su životna sredina, ekonomija  i društvo. Ovome možemo da dodamo i četvrti, pomoćni stub, kulturu. Ako zamislimo da sedimo na stolici koja stoji na ova četiri stuba i ako je jedan od njih nestabilan, nestabilna je i sama stolica i naš zadatak je da je održimo da ne padne“, objasnio je šta znači održivi razvoj državni sekretar u ministarstvu životne sredine prof. dr Ivica Radovic.

Saznaj više ---->